Wij brengen leegstand tot leven

Authentieke (tijdelijk) leegstaande locaties lenen zich perfect voor een bijzonder evenement, foto- of filmshoot. Locatiecentrale haalt ze uit de onzichtbaarheid.

Aanjager voor herbestemming

Wij geloven dat evenementen en mediaproducties de perfecte aanjager zijn om leegstaand vastgoed nieuw leven in te blazen. Een evenement of mediaproductie maakt de locatie bekend bij een groter publiek en creëert reuring rondom de locatie.

De tijdelijkheid van een locatie maakt het mogelijk te experimenteren met creatieve ideeën en brengt het verhaal van een locatie tot leven. Dit geeft een nieuwe, verfrissende kijk op (her)ontwikkelplannen.

Onzichtbare locaties zichtbaar maken

Locatiecentrale brengt vraag en aanbod van leegstaande locaties bij elkaar. We inventariseren de mogelijkheden voor het opzetten van evenementen en mediaproducties bij een locatie. Op het online platform maken we deze ‘onzichtbare’, onbestemde locaties zichtbaar en brengen we ze onder de aandacht bij ons netwerk van evenementenbureaus en mediaproducenten.

Locatiecentrale faciliteert en programmeert niet alleen, maar kan indien gewenst ook ontzorgen in het gehele operationele traject van tijdelijke verhuur.

Voor locatie-eigenaren

  • Inventarisatie van de mogelijkheden voor tijdelijke invulling en programmering op de locatie.
  • Plaatsing van de locatie op het online platform en onder de aandacht brengen bij evenementenbureaus, mediaproducenten en andere creatieve opdrachtgevers.
  • Afhandeling van afvragen, toetsing haalbaarheid, uitwerken offertes.
  • Begeleiding en coördinatie tijdens voortraject en supervisie op locatie tijdens uitvoer.
  • Neerzetten van programmering op de locatie met lokale partijen en organisatie daarvan.
  • Advies en/of opzet van een evenement- en/of horeca-exploitatie en ondersteuning in uitvoering daarvan.

Voor producenten

  • Aanbod van (tijdelijk) leegstaande locaties op het platform, inclusief specificaties, plattegronden beeldmateriaal en beschikbaarheid.
  • Persoonlijk advies bij de zoektocht naar een geschikte locatie voor een mediaproductie of evenement.
  • Uit handen nemen van het vergunningstraject (o.a. brandveiligheid, ontheffingen) om tijdelijke verhuur mogelijk te maken.
  • Direct contact met beheerder voor afstemmen mogelijkheden en voorwaarden.

Wie zijn we

Het ervaren team van Locatiecentrale heeft meer dan 15 jaar ervaring in het evenementenvak en met de exploitatie van locaties. Omdat we zelf uiteenlopende evenementen hebben georganiseerd op niet-alledaagse locaties, weten we waar een locatie aan moet voldoen en wat er komt kijken bij de organisatie van een evenement. Deze kennis hebben we samengebracht in Locatiecentrale.

Picture michael

Michael Dekker
Michael is de afgelopen 10 jaar werkzaam geweest als event producer bij gerenommeerde evenementenbureaus waar hij verantwoordelijk was voor uiteenlopende zakelijke eventproducties. Met zijn expertise heeft hij een uitgebreid netwerk opgebouwd binnen de branche en is geen logistieke uitdaging hem te gek.

Picture rene

René Schers
Als oprichter van de Rijtuigenloods in Amersfoort heeft hij deze voormalige vervallen ‘Wagenwerkplaats’ omgebouwd tot een succesvolle congres- en evenementenlocatie. Momenteel is hij betrokken bij diverse herbestemmingen van monumentaal erfgoed op het gebied van horeca en event exploitaties.

Contact

Heeft u interesse om samen met ons de mogelijkheden van uw locatie na te gaan? Of heeft u ideeën voor de organisatie van een mediaproductie of evenement op één van onze locaties? Neem gerust contact met ons op. Wij komen graag langs voor een vrijblijvend gesprek!